Ανόρθωση γλουτών-Τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση-3-D Brazilian Butt Lift (BBL) και Six Pack


Η λιποαναρρόφηση είναι μέθοδος για διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Είναι γνωστό ότι δεν χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους.

 Η επέμβαση που κάνουν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί στον κόσμο συνίσταται στην αφαίρεση τοπικού λίπους από διάφορα σημεία του σώματος.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στην διαμόρφωση του σώματος στις ΗΠΑ (Miami-Los Angeles) και Βραζιλία με την χρήση της λιποαναρρόφησης-λιπογλυπτικής και αφορά την περιοχή των μηρών, ισχίων,της πλάτης, τους γλουτούς, την περιοχή της κοιλιάς και λέγεται τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση.

Για να κατανοήσουμε αυτή την μέθοδο θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα πρότυπα του σώματος.
Πρότυπα σώματος

Υπάρχει

1.Το πρότυπο τύπου Α πού το τοπικό λίπος είναι συσσωρευμένο στα πλάγια των μηρών
2. Το πρότυπο V που το λίπος είναι μαζεμένο στα ισχία
3.Το τετράγωνο πρότυπο που υπάρχει ίσος καταμερισμός λίπος στα ισχία και τα πλάγια των μηρών και
4.Το στρόγγυλο πρότυπο.

Επίσης διακρίνουμε τους γλουτούς ανάλογα με την θέση και το μέγεθος του μείζονα γλουτιαίου μυός όπως και την ανατομία του σκελετού μαζί με το υποδόριο λίπος και το δέρμα.

Παράλληλα στην κοιλιά αναλύονται οι μυς και εντοπίζονται τα σημεία που ενώνονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες με τον έξω πλάγιο κοιλιακό μυ.

Ο σκοπός της τρισδιάστατης λιποαναρρόφησης συνίσταται στην μετατροπή των διαφορετικών σχημάτων σε στρογγυλό πρότυπο με τονισμένους γλουτούς αλλά και ορατούς κοιλιακούς μύες.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται λίπος από τα σημεία που εξέχουν όπως είναι τα ισχία και το πλάγιο των μηρών, η έσω περιοχή των μηρών, η κάτω γλουτιαία πτυχή, επίσης αν απαιτείται αφαιρείται δέρμα και λίπος από την κάτω μεσογλουτιαία αύλακα (το σημείο Diamond).

Επίσης μπορεί να αφαιρεθεί λίπος από το σημείο V που είναι στην πάνω μεσογλουταία πτυχή. Ο σκοπός είναι να διαμορφώσουμε ένα τελικό S μεταξύ του κάτω μέρους της πλάτης και των γλουτών κάνοντας επίσης λιποαναρρόφηση στο κάτω μέρος της πλάτης και ανάμεσα στους γλουτούς.
Το λίπος που αφαιρείται με κάνουλες 4-5 mm είτε φυγοκεντρείται είτε αυτούσιο και τοποθετείται με ειδικές κάνουλες στα διάφορα σημεία των γλουτών είτε στο πάνω είτε στην μέση ή στο κάτω μέρος των γλουτών τόσο στο υποδόριο επίπεδο όσο και μέσα στον μείζονα γλουτιαίο μυ για να δώσουμε όγκο,και να επιτύχουμε προβολή στην πρόσθια-οπίσθια εικόνα αλλά και στην προφίλ. Το ποσό εξαρτάται από την προβολή που θέλουμε να δώσουμε και κυμαίνεται από1000-1200 cc σύνολο.

Παρουσίαση περιπτώσεων του Νώντα Καποσίτα
Β.Φ 27 Ετών

Γ.Η 24 Ετών


 

Δείτε την επέμβαση του Brazilian Butt Lift Live! Από τον Νώντα Καποσίτα σε μια κοπέλα 28 ετών. Αφαιρέθησαν 1200 cc λίπους από την κοιλιά,πλάτη,τα πλαινά της μέσης (love handles), κυκλικά από τους μηρούς και τοποθετήθηκαν ενδομυικά στους γλουτούς.

Πρόσθιο τοίχωμα κοιλίας-Six Pack

Στην πρόσθια επιφάνεια της κοιλιάς τώρα αφαιρούμε λίπος από τα διάφορα σημεία της κοιλιάς αλλά δίνουμε βάρος στο να αναδείξουμε τις τενόντιες εγγραφές εκεί δηλαδή που ενώνονται οι μύες αλλά και στην μετάπτωση του ορθού κοιλιακού σε έξω λοξό μυ.

Αυτό δίνει την δυνατότητα σε κάποιους ασθενείς να αναδείξουν τα λεγόμενα 6 packs αλλά και τις ενώσεις των μυών. Αυτή η ανάγλυφη εικόνα στην πρόσθια επιφάνεια της κοιλιάς είναι σε διαφορετικό επίπεδο δίνοντας την εικόνα της τρισδιάστατης επέμβασης.

Το σύνολο της επέμβασης γίνεται σε διαφορετικά επίπεδα τόσο στο οπίσθιο μέρος όσο και στο πρόσθιο και ονομάζεται 3-D λιποαναρρόφηση.

Μετά την επέμβαση του BBL και των Six Pack λιπογλυπτικής

Η επέμβαση αυτή γίνεται με ελαφρά γενική αναισθησία μια και θα πρέπει η ασθενής ή ο ασθενής να αλλάζει θέση για να πετύχουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει από πριν. Η παραμονή στην κλινική είναι ένα βράδυ και θα πρέπει να κοιμάται μπρούμυτα ή στο πλάι για δυο εβδομάδες. Φορά ένα ειδικό κορσέ και χορηγούνται αντιβιοτικά.
Οι κίνδυνοι δεν αυξάνονται μια και εντάσσεται στην λιποαναρρόφηση με διαφορετική λογική και η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά από μια εβδομάδα ενώ η επάνοδος στην γυμναστική σε 4 εβδομάδες.